Kleuter- en lagere school

Mater Christi

Wat doen we als oudervereniging?

We organiseren (of helpen bij) verschillende evenementen op school waarbij we proberen om ouders en kinderen op een leuke manier samen te brengen. Daarnaast ondersteunen we de school ook praktisch: al onze inkomsten worden gebruikt om van de school een nog leukere plek te maken. Zo konden we bijvoorbeeld al bijdragen voor nieuwe speeltuigen, zandbakken, snellere PC’s, een digibord, en zoveel meer. Zo zorgen we ervoor dat leren en spelen op school nog toffer en uitdagender wordt.

Wie zijn wij?
Wij zijn een groep van enthousiaste ouders die zich in onze vrije tijd inzetten voor de school. Uit engagement, goesting en overtuiging dat we samen kunnen zorgen voor een toffe, sfeervolle school voor alle kinderen en hun ouders. Een aantal onder ons zitten in het bestuur van de oudervereniging: zij plannen en organiseren afwisselend de evenementen, zorgen voor helpers, maken een draaiboek op voor elke activiteit en zorgen dat alles in goede banen wordt geleid.

Momenteel bestaat het bestuur van de oudervereniging uit:

• Wendy De Herdt (mama van Victoria, Edward en Arthur)
• Nele Peeters (mama van Vico en Stella)
• Tom Entbrouxk (papa van Kobe en Mats)
• Kim Sluyts (mama van Lex, Sam en Vince)
• Elke Ortmans (mama van Francis, Kristiaan en Johanne)
• Rozemarijn Van Cauteren (mama van Kasper en Mathis)
• Freya Almond (mama van Elle en William )

Heb je zelf interesse om mee je schouders te zetten onder één of twee activiteiten, heb je een beetje organisatietalent en wil je graag actief de school mee ondersteunen, laat het ons dan weten, dan kan jij misschien ons bestuur mee komen versterken!
 
Image
Image
Image
Image

Wat kan jij doen als (groot)ouder?

1. Kom naar onze activiteiten!
2. Kom één keer helpen bij een activiteit :we vragen bij elke activiteit aan één klasjaar om te komen helpen, zo wordt het voor niemand teveel. Je kan meestal helpen op de dag zelf of door vooraf iets te bereiden.
3. Meer doen? Word lid van onze vaste helpersploeg: ons zogenaamd “A-team”. Stuur een mailtje naar de oudervereniging (oudervereniging@mclint.be) en we zetten je op onze contactlijst! Bij elke activiteit vragen we ook aan deze mensen of ze willen komen helpen (is uiteraard geen verplichting telkens!). Het zou voor ons fijn zijn om een lange lijst op te kunnen opstellen, zodat niet steeds dezelfde mensen moeten komen helpen.
Er zijn ook nog werkgroepjes waar je je voor kan opgeven (grootouders ook welkom):
• Werkgroep Verkeer: je denkt mee na over veilig verkeer rondom de school en organiseert mee een verkeersdag.
• Werkgroep Klusjes: handige harry’s komen af en toe eens een handje helpen wanneer er bijvoorbeeld iets gerepareerd moet worden of iets in elkaar moet worden getimmerd
• Werkgroep bos: 1-2 keer per jaar vragen wij om enkele uurtjes mee te komen snoeien in het bos, zo blijft het leuk spelen voor alle kindjes!
• Werkgroep fruit: 10 keer per jaar wordt er gratis fruit uitgedeeld in de klassen (telkens op een vrijdagochtend – je hoeft uiteraard niet elke keer te komen). We zoeken mensen die mee fruit komen snijden en uitdelen in de klasjes.

Datum  Activiteit Trekkers vanuit oudervereniging Helpende klassen
       
02-09 Koffieklatsch Wendy, Tom en Nele Geen
28-09 Schoolfeest Tom en Nele L3
23-10 Grootouderfeest  Wendy en Tom K2 en K3
15-11 Quiz Kim en Elke L4 en K1
20-12 Snow Pop-up Allen L2 en instapklas
25-03 Eetfestijn Nele en Tom L1 en L6
juni Zomerse verrassing Kim en Wendy Geen
27-06 Afscheidsreceptie L6 Elke L5