Kleuter- en lagere school

Mater Christi

Datum Activiteittrekkers vanuit oudervereniginghelpende klassen
23-9-2023Schoolfeest L3 en K3
25-10-2023GrootouderfeestRoosK1 en instapklas
22-12-2023Snow pop-upLeenL2, L6 en K2
22-3-2024QuizKaren en GrietL1 en L4
27-6-2024Afscheidsreceptie L6Freya en KarenL5

Wat doen we als oudervereniging?

We organiseren (of helpen bij) verschillende evenementen op school waarbij we proberen om ouders en kinderen op een leuke manier samen te brengen. Daarnaast ondersteunen we de school ook praktisch: al onze inkomsten worden gebruikt om van de school een nog leukere plek te maken. Zo konden we bijvoorbeeld al bijdragen voor nieuwe speeltuigen, zandbakken, snellere PC’s, een digibord, en zoveel meer. Zo zorgen we ervoor dat leren en spelen op school nog toffer en uitdagender wordt.

Wie zijn wij?
Wij zijn een groep van enthousiaste ouders die zich in onze vrije tijd inzetten voor de school. Uit engagement, goesting en overtuiging dat we samen kunnen zorgen voor een toffe, sfeervolle school voor alle kinderen en hun ouders. Een aantal onder ons zitten in het bestuur van de oudervereniging: zij plannen en organiseren afwisselend de evenementen, zorgen voor helpers, maken een draaiboek op voor elke activiteit en zorgen dat alles in goede banen wordt geleid.

Momenteel bestaat het bestuur van de oudervereniging uit:

- Rozemarijn Van Cauteren
- Freya Almond
- Leen Dieltjens
- Griet Schellekens
- Karen Wynen
- Lien Van Oosterwyck
- Elke Ortmanns

Heb je zelf interesse om mee je schouders te zetten onder één of twee activiteiten, heb je een beetje organisatietalent en wil je graag actief de school mee ondersteunen, laat het ons dan weten, dan kan jij misschien ons bestuur mee komen versterken!
Image
Image

Wat kan jij doen als (groot)ouder?

1. Kom naar onze activiteiten!
2. Kom één keer helpen bij een activiteit :we vragen bij elke activiteit aan één klasjaar om te komen helpen, zo wordt het voor niemand teveel. Je kan meestal helpen op de dag zelf of door vooraf iets te bereiden.
3. Meer doen? Word lid van onze vaste helpersploeg: ons zogenaamd “A-team”. Stuur een mailtje naar de oudervereniging (oudervereniging@mclint.be) en we zetten je op onze contactlijst! Bij elke activiteit vragen we ook aan deze mensen of ze willen komen helpen (is uiteraard geen verplichting telkens!). Het zou voor ons fijn zijn om een lange lijst op te kunnen opstellen, zodat niet steeds dezelfde mensen moeten komen helpen.
Er zijn ook nog werkgroepjes waar je je voor kan opgeven (grootouders ook welkom):
• Werkgroep Verkeer: je denkt mee na over veilig verkeer rondom de school en organiseert mee een verkeersdag.
• Werkgroep Klusjes: handige harry’s komen af en toe eens een handje helpen wanneer er bijvoorbeeld iets gerepareerd moet worden of iets in elkaar moet worden getimmerd
• Werkgroep bos: 1-2 keer per jaar vragen wij om enkele uurtjes mee te komen snoeien in het bos, zo blijft het leuk spelen voor alle kindjes!
• Werkgroep fruit: 10 keer per jaar wordt er gratis fruit uitgedeeld in de klassen (telkens op een vrijdagochtend – je hoeft uiteraard niet elke keer te komen). We zoeken mensen die mee fruit komen snijden en uitdelen in de klasjes.
 
X

Bericht van mclint.be:

Sorry, je mag hier niet rechtsklikken.