Kleuter- en lagere school

Mater Christi

Samen duurzaam onderweg. Top!

Op maandag 19 oktober hielden we onze tweede strapdag.

198 (70%) van onze 280 lagere schoolleerlingen verplaatsten zich strappend naar school. Dit juichen we toe!

We hopen in de komende koudere en donkere maanden dit aantal te behouden of zelfs opnieuw te vergroten. Blijven jullie hier mee jullie schouders onderzetten? Zeker in deze corona-tijd is een ochtend- en avondlijk bewegingsmomentje een welkome afwisseling voor het thuiswerken. Het komt ook de kinderen alleen maar ten goede.

Ook een dikke dankjewel aan de vele ouders van de kleuterschool die het initiatief mee ondersteunen. Zonder concrete resultaten willen we toch meegeven dat het kleuterfietsenrek te klein was voor alle dappere fietsers, we gaan er dus vanuit dat dit ook met de voetgangers zo was! Een merkbaar verschil met de andere dagen! Bravo.

Voorzien van een fluo-hesje, indien nodig ook regenjas of paraplu, verwelkomen we jullie opnieuw massaal strappend op dinsdag 24/11. Maar liefst van al, gewoon elke dag!

 

De werkgroep verkeer

Er werd massaal gestrapt. Houden zo!

Laat de strapdag van vandaag, 18 september, de start zijn van een heel actief STRAPJAAR. De voordelen van stappend, trappend, steppend naar school te komen zijn groot! Je hebt ineens een portie dagelijkse beweging, slaapkopjes zijn verleden tijd, het is goed voor de luchtkwaliteit en zorgt voor een veiligere schoolomgeving.

Vandaag strapten in de heerlijke najaarszon maar liefst 248 leerlingen van onze lagere school. Dat is 82,5%! WOW! Met dit resultaat kunnen we alleen maar blij zijn!

We focussen uit praktische overweging onze telling op de lagere school, maar moedigen ook al onze kleuters en hun ouders aan om STRAPPEND naar school te beginnen/blijven komen! Wisten jullie dat- als de wagen toch noodzakelijk is- je ook gewoon wat verderop kan parkeren om zo jouw steentje bij te dragen aan de veilige schoolomgeving? Of… nu de school iets later start, je dat gewonnen kwartiertje kan gebruiken voor een ochtendwandelingetje/fietstochtje?

Van jongs af aan actief deelnemen aan het verkeer levert een positieve bijdrage aan het waarnemingsvermogen van het kind, de risico-inschatting en sociale omgang in het verkeer, en daarbovenop is het ook goed voor de fysieke conditie en motoriek. Als ouder geef je best het goede voorbeeld. Kom je toch met de wagen, parkeer dan steeds veilig en reglementair. We vragen om achterwaarts in te parkeren zodat je bij het uitrijden steeds zicht hebt op de baan en de kinderen die er rondlopen/fietsen én ook om steeds de extra wachtzones vrij te houden zoals de verkeersborden aangeven.

Vorige jaren strapten op de EXTRA STRAPDAGEN steeds meer kinderen dan bij onverwachtse metingen. Daarom gaan we dit jaar voor een maandelijkse strapdag want ook bij regenweer, in het donker en de kou blijft strappen dezelfde positieve effecten hebben. Probeer het maar eens uit! En uiteraard, vaker mag altijd J.

Noteer 19/10 – 24/11 – 16/12 – 21/1 – 5/3 – 20/4 – 20/5 – en 17/6 alvast in jullie agenda’s. We communiceren dit ook elke maand via de blauwe brief.

We willen jullie nu al hartelijk bedanken voor de medewerking aan een veilige schoolomgeving!

De werkgroep verkeer.

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloont basisscholen die deelnemen aan haar praktijkgerichte verkeerseducatieve projecten met Verkeer op School-medailles.

Voor het werken aan verkeers- en mobiliteitseducatie tijdens het schooljaar 2018-2019, heeft onze school een bronzen medaille 'Verkeer op School' gekregen.

Verkeer

We zijn een 10op10- en Octopusschool. We doen mee aan de Strapdag, de Nationale Applausdag voor fietsers e.d. We bezoeken het verkeerspark en de politie geeft ons les over de dode hoek. In het zesde leerjaar oefenen we onder begeleiding het fietsen naar de secundaire scholen. We hebben op school een verkeersreus die de kinderen motiveert tot het dragen van een fluohesje. Dat dragen we van de herfst- tot de krokusvakantie.

We hebben een enthousiaste verkeerswerkgroep die o.a. een fluo-ontdekpad voor ons opgezet hebben, een vlotte busevacuatie komen oefenen enz.

We maken gebruik van het openbaar vervoer, de bus en de trein, maar indien mogelijk gaan we op uitstap met de fiets. We worden daarbij bijgestaan door de Lintse Windklievers.

X

Bericht van mclint.be:

Sorry, je mag hier niet rechtsklikken.