Kleuter- en lagere school

Mater Christi

Strapdag, groot succes!

Op vrijdag 20/9 STRAPTEN 225 leerlingen (81%) onder begeleiding van een heerlijk nazomerzonnetje richting de poort. Dit zijn er 33 meer dan vorig jaar! We zijn erg blij met dit grote aantal en hopen dit doorheen het schooljaar blijvend te benaderen. Dankjewel!

We plannen dit schooljaar twee EXTRA STRAPDAGEN, waarbij we hopen dat even massaal ge-stapt/fietst/stept/sleed, verderop geparkeerd wordt … Noteer 21 januari en 26 mei alvast in jullie agenda’s! Op die manier hopen we kinderen en ouders verder aan te moedigen mee te werken aan de verkeersveiligheid en zuivere lucht aan de poort en meer beweging voor iedereen.

Net als vorig schooljaar doen we ook tussendoor nog onaangekondigde “knikkertellingen”, dus STRAPPEN loont altijd!

Sinds 1/10 is het dragen van de fluo-hesjes terug in voege. Net op tijd met de laatste druilerige, grijze dagen. We hopen dat iedereen dit even stipt blijft volhouden als vorig jaar.

Wij vragen ook om steeds reglementair te parkeren. Ook bij slecht weer of laattijdig arriveren. Wisten jullie dat er aan de straatkant van de schoolzijde een verkeersbord staat ter hoogte van het zwarte huis, waarop het einde van de parkeerzone aangegeven staat? Zelf ontdekte ik het nog maar net. Op die manier kunnen fietsers veilig in- en uit de wachtzone rijden en sta je vanzelf al wat verderop geparkeerd.
Aan de overzijde ook graag achteruit inparkeren, dat loopt al vlot!

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

De werkgroep verkeer

 

Verkeer

We zijn een 10op10- en Octopusschool. We doen mee aan de Strapdag, de Nationale Applausdag voor fietsers e.d. We bezoeken het verkeerspark en de politie geeft ons les over de dode hoek. In het zesde leerjaar oefenen we onder begeleiding het fietsen naar de secundaire scholen. We hebben op school een verkeersreus die de kinderen motiveert tot het dragen van een fluohesje. Dat dragen we van de herfst- tot de krokusvakantie.

We hebben een enthousiaste verkeerswerkgroep die o.a. een fluo-ontdekpad voor ons opgezet hebben, een vlotte busevacuatie komen oefenen enz.

We maken gebruik van het openbaar vervoer, de bus en de trein, maar indien mogelijk gaan we op uitstap met de fiets. We worden daarbij bijgestaan door de Lintse Windklievers.