Kleuter- en lagere school

Mater Christi

3

Natuurklassen

De leerlingen van het derde leerjaar fietsen naar het jeugdverblijfcentrum Roosendael in Sint-Katelijne-Waver. Daar leren we via doespelletjes over planten en dieren, krijgen we bezoek van een valkenier, fietsen we naar het Tivolipark en plukken kruiden waarmee we aan de slag gaan in de keuken.
4

Kasteelklassen

De leerlingen van het vierde leerjaar gaan met de fiets op kasteelklassen in Hingene. We leren mandenvlechten en over de dieren in het bos. Hoe een sluis werkt, dat kunnen we met onze eigen ogen zien. Tenslotte wordt elke leerling gekroond tot ridder of jonkvrouw!
6

Bosklassen

In oktober al trekken de zesdeklassers met de bus naar Han-sur-Lesse. Daar maken we vele wandelingen, bezoeken we de grotten en het natuurpark. We bouwen vlotjes die we testen op de Lesse en we mountainbiken onder begeleiding. De highlandgames vertellen het best wat ons doel van de bosklassen is, namelijk teambuilding.
Het zesde leerjaar gaat jaarlijks op bosklassen. Het derde en het vierde leerjaar gaan om de twee jaar voor vier of vijf dagen op meerdaagse uitstap.

Bosklassen vrijdag

Bosklassen donderdag

Bosklassen woensdag

Bosklassen dinsdag

X

Bericht van mclint.be:

Sorry, je mag hier niet rechtsklikken.