Verkeer - Er werd massaal gestrapt. Houden zo!

Laat de strapdag van vandaag, 18 september, de start zijn van een heel actief STRAPJAAR. De voordelen van stappend, trappend, steppend naar school te komen zijn groot! Je hebt ineens een portie dagelijkse beweging, slaapkopjes zijn verleden tijd, het is goed voor de luchtkwaliteit en zorgt voor een veiligere schoolomgeving.

Vandaag strapten in de heerlijke najaarszon maar liefst 248 leerlingen van onze lagere school. Dat is 82,5%! WOW! Met dit resultaat kunnen we alleen maar blij zijn!

We focussen uit praktische overweging onze telling op de lagere school, maar moedigen ook al onze kleuters en hun ouders aan om STRAPPEND naar school te beginnen/blijven komen! Wisten jullie dat- als de wagen toch noodzakelijk is- je ook gewoon wat verderop kan parkeren om zo jouw steentje bij te dragen aan de veilige schoolomgeving? Of… nu de school iets later start, je dat gewonnen kwartiertje kan gebruiken voor een ochtendwandelingetje/fietstochtje?

Van jongs af aan actief deelnemen aan het verkeer levert een positieve bijdrage aan het waarnemingsvermogen van het kind, de risico-inschatting en sociale omgang in het verkeer, en daarbovenop is het ook goed voor de fysieke conditie en motoriek. Als ouder geef je best het goede voorbeeld. Kom je toch met de wagen, parkeer dan steeds veilig en reglementair. We vragen om achterwaarts in te parkeren zodat je bij het uitrijden steeds zicht hebt op de baan en de kinderen die er rondlopen/fietsen én ook om steeds de extra wachtzones vrij te houden zoals de verkeersborden aangeven.

Vorige jaren strapten op de EXTRA STRAPDAGEN steeds meer kinderen dan bij onverwachtse metingen. Daarom gaan we dit jaar voor een maandelijkse strapdag want ook bij regenweer, in het donker en de kou blijft strappen dezelfde positieve effecten hebben. Probeer het maar eens uit! En uiteraard, vaker mag altijd J.

Noteer 19/10 – 24/11 – 16/12 – 21/1 – 5/3 – 20/4 – 20/5 – en 17/6 alvast in jullie agenda’s. We communiceren dit ook elke maand via de blauwe brief.

We willen jullie nu al hartelijk bedanken voor de medewerking aan een veilige schoolomgeving!

De werkgroep verkeer.