L4 - Kasteelklassen woensdag

Beste ouders,

Wat was het een drukke dag vandaag. Het was een grijze en natte start van de dag, maar toen we na het ontbijt naar buiten kwamen, begon speciaal voor ons de zon te schijnen en dat heeft ze dan ook heel de dag gedaan.

Deze ochtend hebben we kasteel D’Ursel bezocht. Dat ligt naast onze verblijfplaats. We hebben er veel geleerd over de kleding van toen, hoe mensen dansten, hoe jong meisjes al trouwden, hoe jongens gingen verder studeren en nog zoveel meer.

Ook zijn we de natuur ingetrokken, samen met een gids die ons alles leerde over raven, kauwen, eksters, …… Als we terug zijn zullen we het jullie allemaal vertellen.

In de namiddag zijn we met de fiets naar het grote kasteel van Bornem gereden. Daar hebben we het prachtige domein van graaf Marnix de Sainte-Aldegonde bezocht.

Wat een mooie eetkamers, salons, meubels, …. heeft die man allemaal.

Wisten jullie ook dat de graaf een hele grote verzameling koetsen heeft? Echt de moeite.

Daarna terug met de fiets naar ons kasteel en na het avondmaal was het tijd voor een groot bosspel. Doodmoe maar heel tevreden zijn we dan met onze laatste krachten tot in de douche geraakt. Nu liggen we uitgeteld in ons bed en gaan we proberen te slapen tot de ochtendmuziek weerklinkt.

 

Van ons allemaal een hele dikke kus en hopelijk genieten jullie daar wat van de rust nu ik er niet ben?

L4 - Kasteelklassen woensdag