Elke dag strapdag?!

Onder het motto “elke dag strappen is gezond” hielden we op de miezerige maandag 26 november onze eerste onaangekondigde meting aan de lagere school. Ditmaal betrokken we ook de kinderen uit de voorbewaking.

We zijn heel blij dat 120 (vgl 182) leerlingen nog steeds te voet, met de fiets of step naar school kwamen of de wagen iets verderop geparkeerd werd. We kunnen alleen maar hopen dat de 142 (vgl 74) leerlingen die met de auto kwamen een tandje bijsteken om zich duurzaam te verplaatsen. We houden jullie graag op de hoogte van de evolutie doorheen het jaar!

Dankjewel voor het stipt dragen van de fluo-hesjes. Het verhoogt de zichtbaarheid tot 150m (tov 20m) en dus de veiligheid van iedereen. Wie weet gebruiken jullie hem intussen ook bij verplaatsingen los van de schoolcontext? Dit juichen we alleen maar toe! Om onze leerlingen te laten ervaren wat het effect van fluo/reflecterend materiaal op de zichtbaarheid is, organiseren we op 29 januari een heus FLUO-podium. Wie nieuwsgierig is, kan al eens volgend(e) filmpje(s) bekijken.

https://youtu.be/jfQMepxTxyQ

https://nieuws.verkeeropschool.be/nieuws/doe-filmpje-rond-zichtbaarheid

De werkgroep verkeer
Image

Duurzaam vervoer

26-11-2018
21-09-2018
Image
Hopen maar op meer duurzaam vervoer.
Image

Autovervoer

26-11-2018
21-09-2018

Strapdag 21 september

Op de STRAPDAG op 21 september kwamen in de lagere school 182 kinderen te voet, met de fiets, met de step, per go cart of wat verderaf geparkeerd en vervolgens te voet naar school. Dit ondanks het regenweer, proficiat! 74 kinderen kwamen gewoon met de wagen.

Een mooi resultaat, met een positief effect op zowel de mobiliteit en de veiligheid als het milieu en ieders gezondheid. We hopen deze trend doorheen het hele schooljaar te kunnen volhouden of, wie weet misschien zelfs nog te kunnen versterken... Helpen jullie mee?

We zullen dit schooljaar nog enkele onaangekondigde metingen aan de schoolpoort doen en houden jullie op de hoogte van de evolutie!

Blijf in de donkere dagen ook steeds even alert op het dragen van de fluohesjes op weg van en naar school! Dit doen 99% van de kinderen heel knap! Dankjewel!

De werkgroep verkeer